Nyakunkon a vérszívószezon – így védekezz természetesen!

A jó idő beköszöntével elszaporodnak a különböző élősködők, melyek többféle  betegségeket okozhatnak. Ilyen a kullancs által terjesztett babézia és lyme kór, illetve a szúnyogok által terjesztett szívférgesség, hogy csak a legismertebbeket említsük.

A vegyszeralapú készítmények úgy működnek, hogy az élősködőnek vért kell szívnia ahhoz, hogy elpusztuljon. Azaz, azt nem akadályozza meg, hogy rákerüljön a kutyára és bele is kell fúródnia a bőrébe. Ennek viszont senki sem örül.

Sajnos nincs 100%-os védelem, ezért mindenképpen ajánljuk a vegyszeres védekezést ( nyakörv, tabletta, spot-on ) kiegészíteni természetes alapú kullancs, szúnyog elleni készítménnyel.

Megmutatjuk, hogyan védekezz a vérszívók ellen úgy, hogy közben nem juttatsz méreganyagokat a kutyád szervezetébe.

Vannak természetes gyógynövények, amelyek a szúnyogok és a kullancsok természetes ellenségei. Ilyen pl. a levendula és a citromfű, ami nem csak a kullancsokat és a szúnyogokat tartja távol, de antibakteriális é gombaölő hatása is van. Remek illata pedig frissíti a kutya bundáját. A tápláló olajok a szőrt fénylővé varázsolják, a hosszabb szőrű kutyáknál megkönnyíti a fésülést és gátolják a csomósodást. Mivel teljesen természetes így nem irritálja a kutyák bőrét, érzékenyebb fajtáknál is nyugodtan használható.

A permet használata egyszerű, csak a kutyusod szőrére kell permetezni 5-10 cm távolságról. A ruhán nem hagy foltot, a kutya szőréből nem kell kiöblíteni, hisz a benne lévő illóolajok egy idő után elpárolognak, a többi értékes olaj pedig táplálja a kutyád bőrét, csillogóvá varázsolja a bundáját.

200 ml, ára 3.600 Ft

A külsőleg és belsőleg is alkalmazható olajok közül jó választás lehet a bio kókuszolaj.

A LUNDERLAND BIO KÓKUSZOLAJ biogazdálkodásból származó, ökológiai tanúsítványt kapott olaj. A hidegen sajtolásnak köszönhetően megőrzi az összes tápanyagot, a kutya számára emészthető formában. Hihetetlenül finom, intenzív kókuszillatáért a kutyák teljesen odavannak, amikor megérzik.

Egyik  legfontosabb előnye, hogy külsőleg alkalmazva hatékonyan távol tartja a kullancsokat és a szúnyogokat is. Ehhez minden séta előtt a kezünkben olvasszunk meg egy kevés olajat, és finoman dörzsöljük be rövid szőrű kutya esetén a szőr alá, főként a fejen, hason és a lábak belső részén vékony rétegben. Macskáknál kétnaponta ajánlott megismételni a jobb hatás érdekében.

Magas laurinsav tartalma miatt gombaölő hatású, így helyileg alkalmazva a bőrön, vagy a fülben, segít a gombásodással kapcsolatos problémákon. Emellett hidratál, a száraz, kiepedezett mancsokat és orrot puhítja, segíti az elszáradt réteg megújulását. Rövid szőrű kutyáknál a bőrbe masszírozva megszünteti a korpásodást.

Belsőleg alkalmazva a kókuszolaj segíti az emésztést és a tápanyagok felszívódását, közben alacsony kalóriatartalommal bír, így érzékeny gyomrú és diétázó kutyáknak is ideális választás. Energizál, sportkutyáknál a sportteljesítményt fokozza. Antibakteriális, antivirális hatással is bír, a benne található telített zsírsavak (MCT) révén, de alkalmas férgesség megelőzésére is.

 

Kullancsok, élősködők ellen